Jezgrasto voće Unijapak

 
 • Jezgrasto voće - Lešnik i Badem

    Zbog primamljivog ukusa, visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina, omega 3 masnih kiselina i vlaknastih materija, predstavlja omiljenu “grickalicu” kako dece, tako i odraslih.
    Pored upotrebe u svežem stanju ima veliku primenu u domaćinstvu i poslastičarstvu, za izradu raznih vrsta kolača i torti, kao i u industriji bombona i čokolada.
    Spada u red visoko kaloričnog voća, veoma bogatog mastima, proteinima, ugljenim hidratima mineralnim materijama i vitaminima, ali je i neizbežan sastojak pravilne ishrane.
    Od mineralnih materija sadrži: kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, gvožđe, fosfor, hlor i jod, a od vitamina: B1, B2, B3, C, kao i vitamine E i D.
    Pakovanje: 100g

 • Zanimljivosti

    Dnevni unos šake lešnika ili badema je dovoljno zdrav da snizi koncentraciju “lošeg” holesterola (LDL holesterol) u krvi i obnove ćelije zidova krvnih sudova, čime se smanjuje rizik za nastanak srčanog i moždanog udara.
    Ove činjenice još uvek nisu utemeljene čvrstim naučnim dokazima ali ih svi lekari, nutricionisti i farmaceuti objavljuju u vidu saveta a vi ih shvatite kao dopunu celokupnoj zdravoj ishrani.
    Vlaknaste materije koje ulaze u sastav ovog voća olakšavaju varenje hrane, stvaraju osećaj sitosti i imaju veliku ulogu u prevenciji dijabetesa (šećerne bolesti).
    Zbog visokog sadržaja omega 3 masnih kiselina (koje se takođe nalaze u ribi i ribljem ulju), jezgrasto voće predstavlja odličnu zamenu osobama koje slabije jedu ili vole ribu.

 


Nazad na proizvode